Få ordentlig hjælp til at komme ud af dit eventuelle misbrug

Få ordentlig hjælp til at komme ud af dit eventuelle misbrug

January 31, 2022 0 By admin

Når man tænker på en alkoholiker, eller alkoholmisbrug, så er det første de fleste tænker på en forfalden, ældre mand, med gråt hår og langt skæg, der sidder på en af de Københavnske bænke med slidt og gennemhullet tøj og ser forfærdelig ud. Virkeligheden omkring alkoholisme er dog en helt anden, og den kan vise sig i mange forskellige afskygninger. Folk som man kender kan godt have et misbrug, uden hverken man kan se det på den, eller de vil stå ved det. Derfor er det vigtigst at man som pårørende er opmærksom på sine kære, hvis man har på fornemmelsen, at de er ved at udvikle et alkoholmisbrug. Du kan i denne korte artikel læse mere om nogle af symptomerne på begyndere alkoholisme. Det er vigtigt, at man for startet behandling så tidligt som muligt, da der så er større mulighed for, at misbrugeren kan komme godt ud af sit misbrug, uden for mange abstinenser og skader på kroppen. 

Tidlige symptomer på alkoholmisbrug 

Nogle af de tidlige symptomer på alkoholisme kan være, at personen drikker mere end planlagt, eller har svært ved ikke at drikke, selvom det var planlagt, at personen ikke skulle. Det kan eksempelvis være, at i er til fest, og personen har lovet at køre hjem, men bliver alligevel fuld, så personen ikke kan køre. Det kan også være, at personen bliver meget fuldere end de øvrige gæster tidligt på aftenen. 

Derudover kan personen begynde at drikke i det skjulte og lyve om det. Det kan eksempelvis være din partner kommer hjem og lugter af alkohol ofte, uden at ville stå ved, at personen har drukket. I den forbindelse kan det være, at personen udvikler cravings, der gør, at personen planlægger faste drikke dage, og for det dårligt eller bliver irritabel, hvis personen ikke kan drikke på disse dage. Derudover kan et begyndere misbrug også vise sig i en øget tolerance, hvilket betyder, at personen vil begynde at drikke mere og mere for at få samme effekt. 

Sådan skal du forholde dig som pårørende til en alkoholiker 

Man kan som alkoholiker ikke få hjælp til at komme ud af sit misbrug, før man anerkender, at man har et problem. Man kan derfor heller ikke hjælpe som pårørende, før personen er klar til at tage imod hjælp. Man kan dog godt påvirke alkoholikeren i en sådan retning, at personen hurtigere anerkender, at der er et problem i personens alkoholvaner. 

Det kan være svært og kræve mange kræfter at være pårørende til en alkoholmisbruger, og måden man håndterer situationen kan variere en del alt efter den pågældende person. Derfor kan det være en god ide at kontakte en alkohollinje, der specialiserer sig i pårørende og få hjælp. På den måde kan man både komme af med sine frustrationer og få nogle god råd til hvordan man håndterer den pågældende pårørende der har en alkoholmisbrug. Det er vigtigt at huske, at man ikke er alene.