Øg produktiviteten, når du arbejder hjemmefra

Øg produktiviteten, når du arbejder hjemmefra

September 21, 2022 0 By admin

Alle er ikke lige gode til at være produktive, når de arbejder hjemmefra. Du kan nemt blive distraheret eller måske kan du bare ikke komme ind i den ‘zone’ som du normalt er i på kontoret.

Når det kommer til produktivitet, så handler det hele om miljø! Læs videre nedenfor for at opdage 3 ting, som kan hjælpe med din koncentrationsevne, og derved gøre dig mere produktiv – fx en god kontorstol.

Koncentrationen er det vigtigste, når du skal arbejde hjemmefra

Efter Covid-19, er det blevet meget normalt at arbejde hjemmefra. Det kan dog være svært at holde koncentrationen, hvis man ikke længere bliver kigget over skulderen af chefen.

Hvis du gerne vil være mere produktiv, når du arbejder hjemmefra, så skal du først have styr på koncentrationen og fristelserne. Det hele handler om at skabe det rigtige arbejdsmiljø i hjemmet.

Du bør dedikere et rum til at være dit ‘work space’. Det skal være et rum, hvor du kan sidde behageligt i lang tid ad gangen (på fx en god kontorstol) og ikke bliver distraheret af fx et tændt tv.

3 ting, som vil hjælpe med at holde fokus på hjemmekontoret

Hvis du ikke ligefrem har et hjemmekontor, så kan du hurtigt gøre hvilket som helst rum bedre at arbejde i ved at følge disse 3 råd, som handler om baggrundsstøj, kontorstole og god belysning.

Den rigtige baggrundsstøj kan være en stor hjælp

For at holde koncentrationen, kan det ofte hjælpe at have det rigtige baggrundsstøj. Dette betyder ikke, at radioen eller Tv’et skal køre, da de skiftende sanseindtryk hurtigt vil blive en distraktion.

I stedet kan du tage høretelefoner på og lytte til det, der kaldes “white noise” og/eller “brown noise”. Disse to typer lyde er konstante former for brummen, som nemt overdøver alle andre lyde. De er blevet bevidst til at være beroligende og hjælpe med at styrke koncentrationsevnen.

En behagelig siddeplads er noget af det vigtigste

Komfort er også en stor hjælp til at holde koncentrationen. Hvis du sidder dårligt, så vil dette optage for meget af din opmærksomhed, og du vil derfor have svært ved at være effektiv. Derfor bør du anskaffe dig en god kontorstol.

En god kontorstol vil også hjælpe dig med at undgå smerter i ryg og nakke efter en lang arbejdsdag, og det er et must, hvis du ofte arbejder hjemmefra.

Undervurder ikke den gode belysning

Belysningen i rummet kan også have en stor indflydelse på din koncentrationsevne. Hvis der er lav belysning, og du derfor skal anstrenge øjnene alt for meget, så vil dette hurtigt gøre dig træt.

Sørg for, at rummet er lyst ordentligt op, så dine øjne ikke bliver trætte eller tager skade, når du arbejder hjemmefra.

Hold dig selv produktiv – selv når du arbejder hjemmefra

Produktivitet er den mest eftersøgte egenskab på arbejdsmarkedet, og derfor er det vigtigt, at du gør alt for at holde dig på et solidt effektivitetsniveau.

Hvis du følger de tidligere nævnte 3 råd, så skal du nok blive lige så produktiv som du var før Corona pandemien, også selvom du måske arbejder mere hjemmefra.